Professioneel College Sterrenkunde in vijf zaterdagen a drie uur.

 

Aanstaande zaterdag gaat het eerste college beginnen over Sterrenkunde. Ik heb vorig jaar deelgenomen en ik heb er enorm veel van opgestoken. De eerste les gaat over de geschiedenis van de sterrenkunde. Door te luisteren naar de verhalen die al voor het begin van de jaartelling over de sterren werden verteld, krijg je een hele andere kijk op die wonderlijke wereld boven ons hoofd. Sirius de ster die in de kroon van de farao's van Egypte is opgenomen. Maar ook de eerste sterrenatlas in China uitgegeven in 1092! In het volgende college krijg je inzicht in spectroscopie. Een leuke start om later de workshop Spectroscopie te volgen. Verder komen het zonnestelsel met de manen, gasreuzen en astroïden aan bod. Heel interessant om te leren hoe ons zonnestelsel is ontstaan. Van een chemisch papje tot de prachtige planeten. Ook het ontstaan van de sterren komt aan bod. De waterstof-fusie wordt uitgelegd en ook hier komt een stukje spectroscopie om de hoek kijken aan de hand van de absorptielijnen. De sterevolutie is indrukwekkend. Van geboren worden tot het sterven. Het college eindigt met de exoplaneten. Hierbij wordt ook aandacht besteed aan de quantummechanische verstrengeling en de wetten van de thermodynamica. Kortom vijf interessante zaterdagen. Ralph Snel en Rien Dijkstra leggen het allemaal met veel passie en gedrevenheid uit. Ik heb enorm genoten en raad de colleges zeker aan. Meld je aan!!!

De colleges worden gehouden op zaterdag ochtend van 10 tot 13 uur, en omvatten zowel hoorcollege als enkele opgaven. Collegedata zijn:
* 12 mei 2018
* 19 mei 2018
* 2 juni 2018
* 9 juni 2018
* 16 juni 2018
 
De kosten voor de volledige set van 5 dagen bedragen 80,00 euro voor donateurs/100,00 euro voor niet-donateurs, inclusief koffie/thee. 
 
Locatie: Sterrenwacht Almere, Markt 29, Almere-Haven
 
Aanmelden bij Adrienne van Vreden (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Voldoening van het collegegeld graag voor aanvang van het college (bankrek. NL71 RABO 0102546207 tnv Sterrenwacht Almere)