Professioneel College Sterrenkunde in vijf zaterdagen a twee uur.


 
dr Rien Dijkstra heeft  tussen 1995 en 2000 sterrenkunde gestudeerd in Groningen, waar hij afstudeerde op het onderzoek naar de mineralogie van asteroïden. Hij is daarna naar Amsterdam gegaan voor een promotie-onderzoek aan rode reuzen sterren. Het doel van dit onderzoek was om te begrijpen hoe zonachtige sterren hun laatste levensstadia doorlopen. Hij promoveerde in 2004 en is vervolgens twee jaar naar de Verenigde Staten gegaan om verder te werken aan het onderzoek naar rode reuzen sterren. Bij terugkeer in Nederland heeft hij eerst een tijd in de IT gewerkt en vervolgens een tijd bij SRON Netherlands Institute for Space Research, waar hij onderzoek deed naar koolmonoxide in de aardatmosfeer. Tegenwoordig is hij wederom werkzaam in de IT. Daarnaast houdt hij zichzelf nog altijd bezig met het onderzoek naar rode reuzen sterren.
 
dr Ralph Snel heeft sterrenkunde gestudeerd in Utrecht waarna hij zijn promotieonderzoek aan de universiteit van Lund (Zweden) heeft gedaan met waarnemingen met de Hubble Space Telescope. Hij heeft onder andere gewerkt bij SRON Netherlands Institute for Space Research in Utrecht, Lund Observatory in Zweden, European Southern Observatory in Garching in Duitsland, National Radio Astronomy Observatory in de Verenigde Staten, EUMETSAT in Darmstadt in Duitsland, en werkt thans bij TNO in Delft aan de ontwikkeling van nieuwe satellietinstrumenten. 
 
De colleges worden gehouden op zaterdag ochtend van 10 tot 12 uur, en omvatten zowel hoorcollege als enkele opgaven. Collegedata zijn: 
* 13 mei, 
* 20 mei, 
* 3 juni, 
* 10 juni en 
* 17 juni 2017. 
De kosten voor de volledige set van 5 dagen bedragen 80,00 euro voor donateurs/100,00 euro voor niet-donateurs, inclusief koffie/thee. 
Locatie: Sterrenwacht Almere, Markt 29, Almere-Haven
Aanmelden graag per mail via deze Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Voldoening van het collegegeld graag voor aanvang van het college (bankrek. NL71 RABO 0102546207 tnv Sterrenwacht Almere)