19 Januari SSA bij Space Waste in KAF Almere

Op 19 januari a.s. is Sterrenwacht Almere aanwezig op de afsluitende dag van het Space Waste project van Daan Roosegaarde. We zijn vanaf 12:00 uur aanwezig. Wij laten daar een complete astrofotografieopstelling zien, met foto's die daarmee gemaakt zijn. Ook staan wij daar met een stand van EUMETSAT en SRON en is er een informatietafel voor de sterrenwacht zelf. Er zullen twee Dobson-telescopen, een SCT en onze zonnetelescoop worden getoond. Om de onderlinge afstanden van planeten in ons zonnestelsel aanschouwelijk te maken, worden in de hal 'planeten' opgehangen.

Speciaal voor kinderen organiseren wij drie sessies over het onderwerp spectroscopie, waarbij kinderen zelf een spectroscoop maken. 

In een donkere ruimte komt een model van de planeet Jupiter - met een zo echt mogelijke belichting - waar met een telescoopje naar gekeken kan worden. Daarnaast is ook het bezoeken van de Space Waste tentoonstelling in het gebouw zeer de moeite waard, evenals het symposium dat vanaf 18:30 plaatsvindt en de afsluitende lasershow buiten.
Zie voor meer informatie over Space Waste: https://kaf.nl/expo/space-waste-lab/.