Workshop "Hoe koop en gebruik ik een telescoop", 23 maart 2019

Een starters cursus amateur astronomie, bedoeld voor mensen met interesse in sterrenkunde die nog weinig of geen ervaring hebben in het observeren van het heelal. In de workshops gaan we in op verschillende telescooptypes en geven we advies over welke telescoop bij je pasten wat je ermee kan zien of fotograferen. 

Ook geven we adviezen over waar je het beste een telescoop kan kopen en wat je nog meer nodig hebt om sterren te kijken. Als laatste gaan we uitgebreid in op hoe je een telescoop afstelt en hoe je hem daarna kan gebruiken om het heelal te verkennen. Deelnemers worden van harte aangemoedigd om hun eigen telescoop mee te nemen, zodat wij advies kunnen geven wat bij jou en je telescoop past. Een eigen telescoop is echter zeker niet noodzakelijk voor deelname aan de workshop. De sterrenwacht beschikt over verschillende telescopen waar we gebruik van maken om uitleg te geven.

De workshop bestaat uit een half dagdeel, zaterdag 23 maart van 14.00 uur tot +/- 17.00 uur 

Aanmelding graag via de mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Locatie : Sterrenwacht Almere, Markt 29 Almere-Haven
 
Kosten workshop 12,50 euro / 8 euro voor donateurs.