24 februari Deepskydag 2018

10:15 Opening
10:30 -11.15 Duopresentatie van Jef De Wit en Tom Corstjens over Fred’s 200. Fred’s 200 is een lijst van planetaire nevels, samengesteld door Fred Hissink, vroeger medeorganisator van de deepskydagen.
11.15 - 12:00 Wouter van Reeven: Waarnemen in Spanje. Wouter woont en werkt in Madrid en neemt in Spanje waar met een 30 cm en een 50 cm Dobsontelescoop.
12:00 - 12:45 Esther Hanko: astronomiequiz
Esther neemt het stokje over van Guus Gilein, die op vroegere deepskydagen al twee keer een quiz organiseerde.
12.45 - 14:00 Middagpauze
Tijdens deze pauze kunnen meegebrachte etenswaren worden genuttigd. Neem je geen eten mee: beneden in het gebouw waar de sterrenwacht is gevestigd is een cafe/restaurant waar men kan eten. Tevens zijn er op enkele minuten loopafstand mogelijkheden te over om jezelf van voedsel en dranken te voorzien. Koffie en thee zijn bij de sterrenwacht gratis te krijgen.
14:00 - 14:45 Frank Hol: Het waarnemen van Dwergstelsels. Frank is een fervent waarnemer van dwergstelsels en zal ons inwijden in het waarnemen van deze interessante deepskyobjecten
14:45 - 15:30 Wim De Meester: Deepskylog.
Deepskylog is ongetwijfeld bij alle visuele waarnemers en waarneemsters bekend en heeft zich vanaf de beginperiode steeds verder ontwikkeld. Wim De Meester, vanaf het begin bij dit project betrokken, geeft een update.
15:30 – 15:45 Uitreiking Messier en Herschel certificaten door Janos Barabas, werkroepleider van de Werkgroep Deepsky van de VVS
15:45 – 16:00 Pauze
16.00 - 16.45 Esther Hanko: uitslag quiz. Esther maakt de antwoorden op de vragen van de quiz bekend. Nog nooit had iemand alle antwoorden goed. Deze keer wel?
16:45 Sluiting en vertrek.

AANMELDEN BIJ Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Entree: € 5 / donateurs van Sterrenwacht Almere € 3 

Koffie en Thee gratis

Parkeren: gratis in de omgeving. Handig (en ook gratis) is de overdekte Sluisgarage, gelegen aan de Sluis, op 3 minuten lopen van de sterrenwacht..

Routebeschrijving naar de deepskydag

Almere Haven is te bereiken via de A6 en via de A27. Het handigst is, om uit te komen bij parkeergarage

‘Sluis’ aan de Sluiskade. Coordinaten: 52.334747, 5.220099. Als je de parkeergarage uitkomt loop je linksaf, langs de busbaan. Bij de ingang van de Vomar ga je rechtsaf, busbaan over en de Marktstraat in.

Die komt uit op het plein – Markt - waar je als je naar links kijkt, op de hoek gebouw ‘Corrosia’ ziet staan, waarin naast allerlei andere organisaties ook Sterrenwacht Almere is gevestigd en waar de deepskydag plaatsvindt. Op het marktplein zelf mag je niet parkeren. Je kunt ook de rode lijnen volgen op het kaartje. Je komt dan op een van de parkeerplaatsen in de omgeving.

De deepskydag wordt niet gehouden in de ruimte van de sterrenwacht zelf (te weinig plaatsen). Bij de ingang van Corrosia staat iemand van de sterrenwacht, om jullie de weg naar de zaal te wijzen.